برابر ماده ۱۰۶۰ قانون مدنی: ازدواج زن ایرانی باتبعه خارجی در مواردی هم که مانع قانونی ندارد، موکول به اجازه مخصوص از طرف دولت است.

این تأسیس، از نظامات حکومتی بوده و فاقد جنبه فقهی است. مراد از مواردی که منع قانونی ندارد»، مفاد مذکور در ماده ۱۰۵۹ است؛ بدین معنا که ازدواج مرد خارجی با زن ایرانی، بدواً منوط به مسلمان شدن وی و سپس، کسب اجازه مخصوص از طرف دولت است.

ازدواج مزبور در صورت عدم تحصیل اجازه از دولت، به لحاظ شرعی صحیح بوده و آثار نکاح بر آن مترتب است، لکن این اقدام به شرحی که در ادامه خواهد آمد، مستوجب مسئولیت و قابل پیگرد خواهد بود.

امکان ازدواج زن ایرانی با تبعه خارجی در قوانین ایران پیش بینی شده است. وفق ماده ۹۸۷ قانون مدنی، زن ایرانی مجاز به ازدواج با تبعه خارجی بوده و با وقوع این امر، آثار حقوقی متعددی نیز بر احوال شخصیه او مترتب می شود. در اثر ازدواج زن ایرانی با تبعه خارجی، تابعیت ایرانی زن به قوت خود باقی خواهد ماند، مگر آنکه مطابق قانون دولت متبوع شوهر، تابعیت این کشور به واسطه وقوع عقد به زن تحمیل شود.

باوجود این، متعاقب فوت شوهر یا جدایی با تقدیم درخواست به وزارت امور خارجه، به انضمام برگ تصدیق فوت شوهر یا سند جدایی و متارکه، تابعیت نخستین (ایرانی) زن با کلیه حقوق و امتیازات مربوطه، مجدداً به او تعلق خواهد گرفت.


وبلاگ بستام زن ,ایرانی ,ازدواج ,خارجی ,بوده ,دولت ,زن ایرانی ,بوده و ,با تبعه ,ازدواج زن ,ایرانی بامنبع

جرم آدم‏ربايي و مخفي كردن ديگري

شهرستان کنارک به روایت تصویر

قانون مجازات اسلامی مصوب بهمن1390همراه با ترمینولوژی حقوقی

دل

چقدر سخته

بـــــــی تــــو

پــــریشـــــــــانم

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

حرف اخر آپشن خودرو | گندم کار تخفیف ویژه گالری اسپیناس سلامتی اینجا همه چی هست فايل دانلود مجله خبری سرگرمی فانوس دکتر تاج بخش sazkala.com